Computer Gk For All Competitive Exams Series #82 | Hindigk50k
Computer Gk For All Competitive Exams Series #82

Computer Gk For All Competitive Exams Series #82

Hello readers,

If you are doing preparation for SSC, BANKS, LIC,HSSC Exams, come to us regularly. COMPUTER Gk  for SSC, BANKS, LIC,HSSC Exams like SSC CGL, SSC CHSL, BANK PO, BANK CLERK, LIC AO, haryana police, gram sachiv, clerk, canal patwari, HPSC etc. ।Computer General Knowledge  Computer General Knowledge Questions । haryana general knowledge and current affairs ।. । haryana Samanyagyan ।

Computer Gk For All Competitive Exams Series #82

1621. The MS-DOS operating system is a
(A) graphical user interface, single-tasking operating system
(B) graphical user interface, multi-tasking operating system
(C) command-driven interface, single-tasking operating
system
(D) command-driven interface, multi-tasking operating
system
(E) None of these Answer: (C)
1622. Which of the following was an early desktop operating
system that included an integrated graphic user interface
with point-and-click features?
(A) MS-DOS
(B) Mac OS
(C) Unix
(D) Gnome
(E) None of these Answer: (B)
1623.CD-ROM can store upto ____ MB of data
(A) 600 MB
(B) 400 Floppy disk
(C) 320 MB
(D) Both (A) and (B)
(E) None of these Answer: (D)
1624. The most recent version of the Mac OS is based on the
____________ operating system
(A) Windows
(B) Linux
(C) Unix
(D) CMOS
(E) None of these Answer: (C)
1625. The ____________ operating system was initially
created in the early 1970s at AT&T’s Bell Labs.
(A) Linux
(B) DOS
(C) Unix
(D) GNU
(E) None of these Answer: (C)
1626. The essential difference between an operating system
like Linux and one like Windows is that
(A) Windows can run with an Intel processor, whereas Linux
cannot
(B) Linux is proprietary, whereas Windows is not
(C) any programmer can modify Linux code, which is not
permitted with Windows
(D) there are multiple versions of Linux, but only one version
of Windows
(E) None of these Answer: (C)
1627. Which of the following is NOT an advantage of opensource
operating systems over proprietary versions?
(A) Free use and distribution
(B) Availability of technical support
(C) Availability of source code
(D) Ability to modify code
(E) None of these Answer: (B)

1628. Use of icons and windows are characteristic of a
________ interface
(A) command-driven
(B) windows-oriented
(C) graphical-user
(D) menu-driven
(E) None of these Answer: (C)
1629. The invention of the slide rule is attributed to …
(A) Babbage
(B) Oughtred
(C) Pascal
(D) Napier
(E) None of these Answer: (B)
1630. The main purpose of the offline device is…
(A) To reduce the no.of operator errors in recording data
(B) To save computer time
(C) To save floor space in the cimputer centre
(D) All of the above
(E) None of these Answer: (B)
1631. The ability of an operating system to control the activities
of multiple programs at the same time is called
(A) multitasking
(B) multi-processing
(C) multi-operating
(D) multi-paging
(E) None of these Answer: (A)
1632.A computer assisted method for the recording and
analysing of existing hypothetical systems is known as
(A) Distributed processing
(B) Data transmission
(C) Data link
(D) Data flow
(E) None of these Answer: (D)
IBPS COMPUTER KNOWLEDGE MCQs
1633. In a network, the computer that stores the files and
process the data is named as
a) Server√
b) Terminal
c) Modem
d) All of the above
1634. Viruses are called that because
a) They are viruses
b) They can copy themselves and spread√
c) Both (a) and (b)
d) None of the above
1635. Which of the can’t spread virus
a) An e-mail with attachment
b) A plain text mail√
c) Downloading files over the web
d) None of the above
1636. There is a new anti-virus software update available, when
it is downloaded to your computer
a) Everyday
b) Only in the night
c) When you next switch on your computer√
d) All of the above
1637. Numbers are stored and transmitted inside a computer in
a) Binary form
b) ASCII code form√
c) Alphabets form
d) Numerical form
1638. CPU capacity can be measured in
a) BPS
b) MIPS√
c) MHz
d) MPI
1639. MPIS stands for
a) Million Instructions Per Second√
b) Million Instructions Per Season
c) Monthly Instructions Per Second
d) Million Inputs Per Second
1640. LAN speeds are measured in
a) BPS
b) KBPS
c) MBPS√
d) MIPS

Thank you for reading the Computer gk questions answers for SSC, BANK, HSSC exams On www.hindigk50k.com 

Comments

comments

Leave a Comment

error: