Computer Gk For All Competitive Exams Series #81

Computer Gk For All Competitive Exams Series #81

Hello readers,

If you are doing preparation for SSC, BANKS, LIC,HSSC Exams, come to us regularly. COMPUTER Gk  for SSC, BANKS, LIC,HSSC Exams like SSC CGL, SSC CHSL, BANK PO, BANK CLERK, LIC AO, haryana police, gram sachiv, clerk, canal patwari, HPSC etc. ।Computer General Knowledge  Computer General Knowledge Questions । haryana general knowledge and current affairs ।. । haryana Samanyagyan ।

Computer Gk For All Competitive Exams Series #81

1601.Which is the latest version of MS Office ?
1) Office XP
2) Windows XP
3) Office 2007
4) Office 2010√
5) None of these
1602.Which device can not be shared in network ?
1) Floppy
2) Keyword√
3) Computer
4) Printer
5) None of these
1603.What is the purpose of query ?
1) Input data
2) Output data
3) Sort & filter
4) All of above√
5) None of these
1604.Which port doesn’t exist in computer ?
1) USB
2) Parallel
3) Com1 / Com2
4) RAW√
5) None of these
1605.What is the name of exel files ?
1) Workbook√
2) Worksheet
3) Spreadsheet
4) Spread book
5) None of these
1606.Workgroup means
1) Computers in network√
2) Individual user
3) Individual computer
4) All of he above
5) None of these
1607.Synonym can be reviewed with
1) Spelling and grammar
2) Thesaurus√
3) Both
4) Synonym viewer
5) None of these
1608.Which command allows you to reduce fragments of file
and optimize the performance of disk ?
1) Scandisk
2) Diskcomp
3) Chkdsak
4) Defrag√
5) None of these

PRACTICE QUESTIONS SET 7
1609. A framwork in which circuit boards can be mounted is…
(A) Switch circuit
(B) Chip
(C) Card cage
(D) Bar code
(E) None of these Answer: (C)
1610. A convolutional code that is prone to catastrophic error
propagation is…
(A) Mnemonics
(B) Gray code
(C) machine code
(D) Catastrophic code
(E) None of these Answer: (D)
1611. Which one of the following input device is userprogrammable?
(A) Dumb terminal
(B) Smart terminal
(C) VDT
(D) Intelligent terminal
(E) None of these Answer: (D)
1612- The barcode which is used on all types of items, is read by
a scanning device directly into the computer. What is the
name of this scanning device?
(A) Laser scanner
(B) Wand
(C) OCR
(D) MICR
(E) None of these Answer: (A)
1613. A Plastic card similar to a credit card but having some
memory and a microprocessor embedded within it is (A)
Punched paper tape
(B) Chip card
(C) Card punch
(D) Magnetic tape
(E) None of these Answer: (B)
1614- The category of operating system that you most likely
have running on your PDA computer is a ____________
operating system.
(A) real-time
(B) single-user, single-task
(C) single-user, multi-task
(D) multi-user, multi-task
(E) None of these Answer: (B)
1615. Which of the following is an example of a real-time
operating system?
(A) Lynx
(B) MS DOS
(C) Windows XP
(D) Symbian
(E) None of these Answer: (A)
1616. A real-time operating system is most likely to be used for
which of the following tasks?
(A) Controlling access to a shared printer in a network
(B) Ensuring that the system clock works correctly on a
server
(C) Managing the access to system files in a laptop computer
(D) Controlling the fuel injection system of an automobile
engine
(E) None of these Answer: (D)
1617. An essential difference between the operating system that
runs a typical desktop computer and the operating system
that runs a typical PDA is that
(A) the desktop OS has a graphical user interface whereas
the PDA OS does not
(B) the desktop OS can run several programs simultaneously
whereas the PDA OS cannot
(C) the desktop OS manages hardware resources whereas
the PDA OS does not
(D) the desktop computer has an OS whereas a PDA does
not
(E) None of these Answer: (B)
1618.To set a register or counter to the all-zero-state is…
(A) Rerun
(B) Reset
(C) Remote
(D) Release
(E) None of these Answer: (B)
1619.A set of information that defines the status of resources
allocated
to a process is…
(A) Process control
(B) ALU
(C) Register Unit
(D) Process description
(E) None of these Answer: (D)
1620. A family of polynomial block codes designed to correct
burst errors is known as
(A) Bar codes
(A) Gray codes
(C) Fire codes
(D) mnemonics codes
(E) None of these Answer: (C)

Thank you for reading the Computer gk questions answers for SSC, BANK, HSSC exams On www.hindigk50k.com 

Comments

comments

Leave a Comment

error: